UV Medicos sikkerhedsfilter er et gennembrud for lysbaseret desinfektion


Far UV-C-lysets markante desinficerende effekt er ikke nogen nyhed, men forskere og virksomheder i steriliseringsindustrien har kæmpet med ét stort problem.Selvom en Far UV-C-lampe er designet og programmeret til kun at udlede UV-C-lys på 222 nm, udleder lampen uundgåeligt små mængder sekundært lys af andre bølgelængder end 222 nm. Det ligger simpelthen i lysets natur, at sekundært lys opstår sammen med 222 nm.

Det sekundære lys er et problem. UV-C-lys af andre bølgelængder end 222 nm kan nemlig være til skade for mennesker. Derfor kunne tidligere UV-C-lamper ikke tages i brug, mens der var mennesker til stede.

Med UV Medicos patenterede og unikke sikkerhedsfilter er udledningen af sekundært lys elimineret. Derfor kan lampen være tændt og desinficere områder og lokaler, mens mennesker er til stede. Det er et betydeligt gennembrud for anvendeligheden og effekten af Far UV-C-lys til desinficering.

Hvordan fungerer teknologien bag sikkerhedsfilteret? 

Det unikke og patenterede sikkerhedsfilter eliminerer alle skadelige bølgelængder fra at blive udledt. Derfor er Far UV-C-lampen, UV222™, mere sikker end nogen anden desinficerende lampe på markedet.

Teknologien bag sikkerhedsfilteret fungerer på mange måder ligesom solbriller med UV-beskyttelse. Filteret blokerer alle bølgelængder - på nær 222 nm - fra at blive udledt.

Derfor kan du være helt sikker på, at de doser Far UV-C-lys, som lampen udleder, er både desinficerende og uskadelige for mennesker. Teknologien og forskningen bag sikkerhedsfilteret er verificeret i en række peer-reviewed videnskabelige artikler og uafhængige videnskabelige studier.

Gå til forskningsartikler 


Far UV-C-lampen, UV222™, forhindrer spredning af smitsomme sygdomme

Med bare én enkelt UV222™-lampe kan du deaktivere op til 99,9 procent af vira og andre patogene mikroorganismer inden for en radius af flere meter. Og det tager kun et par minutter.

Deaktiveret vira - eksempelvis SARS-CoV-2 - og andre patogene mikroorganismer kan ikke skabe infektion, og dermed kan de heller ikke sprede sygdom.

UV222™ reducerer spredning af smitsomme sygdomme med 90 procent, og lampen er aktiv, mens mennesker er til stede. På kontorer, hospitaler, plejehjem, udskænkningsområder etc. 

 
 

Derfor kan lampen fungere som et afgørende og effektivt redskab, hvis vi fremover skal forhindre smitsomme sygdomme som SARS-CoV-2 i at påvirke mennesker og virksomheder i et ødelæggende omfang og lukke hele samfund ned.

UV222™-lampen fungerer: 
  • Uden at skade menneskers hud
  • Uden at skade menneskers øjne
  • Uden nogen risiko for at udlede skadelige bølgelængder af UV-C-lys takket være lampens unikke sikkerhedsfilter
  • Uden nogen risiko for at udlede skadelige doser UV-C-lys. Lampen er monteret og konfigureret af en autoriseret installatør til kun at udlede de korrekte og godkendte doser UV-C-lys

Mere info

Læs også