Læs videnskaben og undersøg tallene


Vi har samlet de vigtigste videnskabelige artikler og anden forskning om Far UV-C-lys og dets effekt på patogener og mennesker.

Far UV-C-lys (222 nm) deaktiverer effektivt og sikkert luftbåren menneskelig coronavirus

Denne peer-reviewed artikel fra Scientific Reports viser, at kontinuerlig Far UV-C-eksponering på offentlige steder ved den nuværende lovgivningsmæssige eksponeringsgrænse (~ 3 mJ/cm2/ time) ville resultere i ~ 90% viral deaktivering i ~ 8 minutter, 95% i ~ 11 minutter, 99% i ~ 16 minutter og 99,9% deaktivering i ~ 25 minutter. Hvis man holder sig inden for de nuværende lovgivningsmæssige dosisgrænser, har eksponering med lav dosis Far UV-C potentialet til sikkert at give en væsentlig reduktion i det omgivende niveau af luftbåren coronavirus på offentlige steder.

Læs mere →

Far UV-C-lys: Et nyt redskab til at kontrollere spredningen af luftbårne smitsomme sygdomme

I denne peer-reviewed artikel fra Scientific Reports vises det for første gang, at Far UV-C deaktiverer luftbårne aerosoliserede vira effektivt med en meget lav dosis på 2 mJ/cm2 på 222 nm lys, der deaktiverer >95% af aerosoliseret H1N1 influenzavirus. Kontinuerlig meget lav dosis Far UV-C-lys på offentlige steder indendørs er et lovende, sikkert og billigt værktøj til at reducere spredningen af ​​luftbårne medierede mikrobielle sygdomme.

Læs mere →

Langsigtede virkninger af steriliserende lamper med 222 nm ultraviolet stråling C på mus, der er modtagelige over for ultraviolet stråling

Denne peer-reviewed artikel undersøgte de langsigtede virkninger af 222 nm UVC på huden ved hjælp af stærkt fotokarcinogene phenotype mus, der mangler Xeroderma pigmentosum-komplementeringsgruppe A(Xpa-)genet, som er involveret i reparation af CPD'er. CPD-dannelse blev kun genkendt i det øverste lag af epidermis - selv med en høj dosis på 222 nm UVC-eksponering. Der blev ikke observeret tumorer i Xpa-knockout-mus og vildtype-mus ved gentagende bestråling med 222 nm UVC ved anvendelse af en protokol, der havde vist sig at producere tumorer i Xpa-knockout-mus bestrålet med bredbånds-UVB. Derudover blev erytem og hævelse af øret ikke observeret hos begge genotype mus efter 222 nm UVC-eksponering. Data tyder på, at 222 nm UVC-lamper sikkert kan bruges til sterilisering af menneskelig hud - i hvert fald set i perspektivet for udvikling af hudkræft.

Læs mere →

Evaluering af akutte hornhindeskader i Sprague-Dawley-rotter induceret af 222 nm og 254 nm ultraviolet lys

Denne peer-reviewed artikel evaluerede akut hornhindebeskadigelse hos albinorotter induceret af 222 og 254 nm UV-lys. I undersøgelsen blev ingen hornhindeskader induceret af 222 nm UV-lys, hvilket antyder, at 222 nm UV-lys muligvis ikke skader rotteøjne inden for energiområdet og kan være nyttig til sterilisering eller forebyggelse af infektion i fremtiden.

Læs mere →

Kronisk bestråling med 222 nm UVC-lys inducerer hverken DNA-beskadigelse eller epidermale læsioner i musehud, selv ikke ved høje doser

I dette studie blev det vist, at kronisk bestråling med 222 nm UVC-lys ikke inducerer mutagene eller cytotoksiske effekter i epidermis hos mus. Disse resultater viste, at 222 nm UVC-lys, der udsendes fra lampeapparatet (eller enheden), der var designet til at dæmpe skadeligt lys til stede i bølgelængder på mere end 230 nm, repræsenterer et lovende værktøj til reduktion af SSI-forekomst hos indlagte patienter og hospitalspersonale.

Læs mere →

UVM 222® Far UV-C-desinfektion på arbejdspladsen: Test af effektivitet af langtrækkende overfladedesinfektion

Dette studie fra UV Medico demonstrerer effektiviteten af ​​UVM 222 EXC på overfladeforurening. Undersøgelsen hjælper brugerne med at bestemme de optimale behandlingstider og viser, i hvilket omfang UVM 222 EXC er i stand til at reducere patogener, især på afstand. Forskerne, der gennemførte undersøgelsen, var i stand til at bestemme, at selv om et rum var fyldt, kunne bestråling i 10 minutter eller mere i løbet af frokosttimerne og mellem møderne, når rummet ikke var besat, resultere i en betydelig bakteriereduktion.

Læs mere →

Desinfektion af barområde med UV222™ lampe fra UV Medico

Dette studie fra UV Medico viser den anti-mikrobielle effekt af loftmonteret UV222™ lampe i et bar-miljø. Forskerne, der gennemførte forsøget, kunne dokumentere at én loftmonteret UV222™ lampe kan reducere antallet af levende bakterier (kimtallet) i barmiljøer med mere end 100 fold. Bakterier er generelt mere modstandsdygtige overfor belysning med 222nm lys end fx SARS-CoV2. Derfor kan vi antage at samme lysopsætning vil kunne reducere tilstedeværelsen af infektiøst SARS-CoV2 virus, samt andre virus, med minimum 99%. Dette må formodes at reducere smittespredning i bar-miljøer betydeligt.

Læs mere →

Er du klar til fremtidens desinfektion?

Tænd et lys for en sikrere og sundere fremtid med UV222™-lampen fra UV Medico

Bestil nu

Læs også