FAQ

Hos UV Medico ønsker vi at udbrede kendskabet til vores produkter og forståelsen af, hvordan vores produkter fungerer. Derfor har vi samlet alle de spørgsmål, vi ofte modtager om UV Medicos Far UV-C-lampe, UV222™. 

Hvis du har et spørgsmål, som ikke bliver besvaret her på siden, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte holdet bag UV Medico.


info@uvmedico.comSundhed

Nej. Far UV-C-lyset, som UV222-lampen udleder, er ikke skadeligt for mennesker. Far UV-C-lyset har en bølgelængde på 222 nanometer (nm). Denne bølgelængde er ikke skadelig for levende væv - herunder menneskehud - eller øjnene. Yderligere er UV Medicos Far UV-C-lampe udstyret med en unik og patenteret sikkerhedsfilterteknologi, som gør, at lampen kan bruges i rum og områder, hvor mennesker er til stede. Uden fare eller risiko.

De doser Far UV-C-lys, som UV222 udleder, er i fuld overensstemmelse med Arbejdstilsynets retningslinjer for optisk stråling og EU's direktiv om eksponeringsværdier for optisk stråling i forhold til helbred og sikkerhed. De doser Far UV-C-lys, som UV222 udleder, er ligeså i fuld overensstemmelse med retningslinjerne fra The International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) and The American Conference of Governmental Industrial Hygienists (ACGIH). 

Nej. Både EU's direktiv og Arbejdstilsynets lovtekst vedrørende grænseværdier for optisk stråling omfatter alle mennesker uanset alder.

Det samme gør retningslinjerne fra de internationale fagorganisationer, ICNIRP (The International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection) og ACGIH (The American Conference of Governmental Industrial Hygienists).

De doser Far UV-C-lys, som UV Medicos UV222-lampe udsender, er i fuld overensstemmelse med alle ovenstående direktiver, lovtekster og retningslinjer.

Hvis du er diagnosticeret med en eller flere sygdomme, som gør dig særligt sensitiv over for UVC-lys, anbefaler vi altid, at du tager en snak med din læge, før du begynder at bruge UV Medicos UV222™.

 Nej. UV Medicos far-UVC-lampe, UV222™, er testet på dyr. De doser Far UV-C-lys, som lampen udleder, er ikke skadelige for dyr.

UV Medicos Far UV-C-lampe er udstyret med en unik og patenteret sikkerhedsfilterteknologi, som blokerer selv de mindste doser af skadelig UVC-lys fra at blive udledt.

Andre lamper, som benytter Far UV-C-lys på 222 nm til desinfektion, oplever det problem, at lampen udleder små doser sekundært lys af andre bølgelængder end 222 nm. Desværre kan sekundært lys være skadeligt.

UV222-lampens unikke sikkerhedsfilterteknologi blokerer al skadelig sekundært lys fra at blive udledt. Derfor er UV222 den første uskadelige lampe af sin slags på markedet.

Nej. UV222™ -lampen bliver altid installeret af en installatør, som er autoriseret af UV Medico. Når lampen først er installeret, programmeret og klar til brug, kan UV Medicos Far UV-C-lampe udelukkende udlede Far UV-C-lys af 222 nm i doser, som ikke er skadelige for mennesker.

Efter lampen er installeret, er det ikke muligt, at du ved et uheld kommer til at justere eller ændre lampens konfiguration. 

Hvis lampens konfiguration skal opdateres på grund af f.eks. ændringer på rummets layout eller belægningstid, skal en autoriseret tekniker fra UV Medico kaldes til at anvende de nødvendige ændringer. 

Nej. UV Medicos Far UV-C-lampe indeholder ikke kviksølv.

Effekt

UV222-lampen deaktiverer op til 99,9 procent af alle vira (inklusiv SARS-CoV-2), bakterier og andre patogene mikroorganismer i luften og på overflader.

Afhængigt af den specifikke opsætning kan lampen deaktivere vira (inklusiv SARS-CoV-2), bakterier og andre patogene mikroorganismer inden for en radius af flere meter.

Deaktiverede vira (inklusiv SARS-CoV-2), bakterier og andre patogene mikroorganismer er ikke i stand til at inficere mennesker og kan derfor hverken fremkalde eller sprede sygdom.

Det afhænger af afstanden mellem lampen og det område, du ønsker at desinficere.

I mange tilfælde vil det tage mindre end to minutter at desinficere et område. I andre tilfælde en håndfuld sekunder.

Husk, at området kan være befolket, mens det bliver desinficeret, da lampens Far UV-C-lys på 222 nm ikke er skadeligt for mennesker.

Nej. UV222-lampen er udstyret med en tænd-sluk-knap. Efter du har tændt for lampen, regulerer lampen selv, hvornår den skal desinficere det valgte område.

UV Medicos Far UV-C-lampe udleder helt automatisk de uskadelige doser desinficerende Far UV-C-lys. Og den gør det i et interval, som installatøren har vurderet til at være det mest effektive i forhold til dit setup og behov.

Produkt

1.995 euro ex. installation. Prisen er inklusiv sikkerhedsfilterteknologi.

Lampen er udstyret med en lille pære, som lyser, når UV222™ er tændt. Ligesom det røde lys på et tv eksempelvis.

+5.000 timer. Eftersom lampen kun er aktiv i intervaller, kan du bruge den samme model i flere år.

UV222™-lampen er 278 mm (L) x 116 mm (B) x 65 mm (H). Lampen er betydeligt mindre og mere kompakt end lignende produkter på markedet.

Nej. Installation af UV222™ bliver altid foretaget af en installatør, som er certificeret af UV Medico.

Der er ikke behov for vedligeholdelse. Hvis du ønsker at fjerne støv fra lampen, kan den tåle en fugtig klud.

Komfort

Nej. Far UV-C-lys er ikke synligt for det menneskelige øje.

Nej. Hvis du placerer dit øre lige ved siden af lampen, kan du måske høre en svag brummen.

Nej. Du kan faktisk røre ved lampen uden at opleve noget ubehag.

Bestil

Hvis du er interesseret i, at bestille UV222™ fra UV Medico skal du kontakte os. Du finder vores kontaktoplysninger her

Om os

UV Medico består af forskere fra Aarhus Universitet og erfarne aktører fra lysindustrien. Du kan læse mere om UV Medico og holdet bag virksomheden her


Yderligere deltager UV Medico i forskningsprojekter om Far UV-C-lys og sikker brug af Far UV-C-lys i samarbejde med Aarhus Universitet. 

Ushio Inc. er en japansk virksomhed, som er førende inden for udviklingen af nye lyskilder og navnebeskyttet optisk teknologi.

Ushio Inc. producerer selve lyskilden til UV Medicos Far-UVC-lampe.

Du er altid velkommen til at kontakte os. Du finder vores kontaktoplysninger her

Flere spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. 


INFO@UVMEDICO.COM

Læs også